Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maarten Luther sluit de Kanjerweek af

Geplaatst op: 20 maart 2015

De menselijke brug van de Maarten Lutherschool

Bij ‘kanjerschool’ de Maarten Luther was het de hele week een kanjerweek. En die werd vrijdagochtend afgesloten in de aula van de school. Alle leerlingen lieten zien waarmee ze de hele week bezig waren geweest. En als sluitstuk was er ook nog een jarige juffrouw Visscher die, uiteraard op de tafel staand, werd toegezongen door alle kinderen.

Kanjertijgers, witte kanjerpetjes en het kanjerlied stonden centraal bij de presentaties. De jongste groepen maakten kleurplaten of leuke knutsels, terwijl de oudere groepen onder meer toneelstukjes in elkaar zetten. Thema daarvan was wat je kunt doen tegen pesten en wat je moet doen als je gepest wordt.

Hoe sterk je samen kunt zijn, maakte bijvoorbeeld groep 6 duidelijk. Zij vormden samen een menselijke brug waarover een leerlinge mocht lopen. Ook mooi om te zien waren de ‘stagedives’ van oudere leerlingen die daarbij uiteraard werden opgevangen door klasgenoten.

Op het einde van de ochtend werd de week bondig samengevat. “Het gaat om zelfbeheersing. Jij bent de baas over wat je doet, niet de televisie, de computer, die lekkere zak chips of die snoepjes. Jij bepaalt of het genoeg is.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500