Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zonverduistering blijft uit

Geplaatst op: 20 maart 2015

Vandaag had het de grote dag moeten zijn voor een zonsverduistering. De fotografen John Poot en Pieter Polman probeerden het natuurverschijnsel vast te leggen. Voor het weggaan nog even de weerkaarten bekeken, het zag er niet hoopvol uit. Te veel bewolking maar toch gegaan camera’s mee. Naarmate zon steeds meer werd verduisterd begon de natuur te reageren het werd zichtbaar donkerder en de natuur werd rustiger vogels zochten hun slaapplaats op en ze werden stiller. En voor het gevoel werd het ook steeds wat frisser. Maar de zon werd niet zichtbaar. Er was op een gegeven moment iets te zien van de zonsverduistering maar dat is de fotografen even ontgaan.

Onze collega’s van Zwartsluis Actueel hadden meer succes. Zij keken mee met kenner Jan Blei.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500