Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Belangrijke zege voor Sportclub

Geplaatst op: 21 maart 2015

Sportclub heeft reden tot lachen. Foto Helmich Luberts

Sportclub Genemuiden boekte zaterdag een belangrijke 2-3 overwinning op Lisse. Daarmee is het zich op veilige plaatsen flink toegenomen. Veel ploegen in de onderste helft van de ranglijst lieten namelijk punten liggen.

Lisse begon wat sterker aan het duel dan Genemuiden en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden. Na dik twintig minuten stond Sportclub ‘ineens’ voor nadat Siebren Visscher vrijstaand een kopbal van Erik Rotman binnenkopte. Daarna probeerde Lisse weer in het spel te komen en dat leverde uiteindelijk (na gele kaarten voor Halfwerk en Netjes) ook de gelijkmaker op. Buijs kopte nu een corner binnen. Vlak voor rust deed Erik Rotman waarin hij goed is: een vrije trap binnenschieten, al werd die dit keer wel van richting veranderd: 1-2.

Na rust maakte doelpuntenmaker Buijs in eigen strafschopgebied hands. Dat betekende een strafschop die Philip Ties onberispelijk binnenschoot. Dat was zijn veertiende seizoenstreffer en derde goal voor Sportclub uit een standaardmoment. Daarna probeerde Lisse wel aan te dringen, maar echt zoden aan de dijk zette dat niet. Tot Fokkema negen minuten voor tijd de 2-3 binnen kopte, waarna Genemuiden uiteraard in die beruchte laatste vijftien minuten onder druk kwam te staan. Lisse raakte in een echte scrimmage zelfs nog de lat.

Door de overwinning is Sportclub geklommen op de ranglijst. Ook omdat Excelsior van Ajax won en Hoek knap gelijkspeelde tegen Spakenburg. Sparta Nijkerk en ONS Sneek verloren ook, waardoor ook die ploegen nu weer binnen handbereik zijn voor Sportclub.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Belangrijke zege voor Sportclub

  1. R.van Dijk schreef:

    Als ik zo kijk naar de reactie en de geschreven tekst had meneer de bezorgde supporter er nog wel 1 kunnen nemen of hij kan zich misschien aanmelden voor een cursus NEDERLANDS .

  2. Helmich Lubberts schreef:

    Beste bezorgde supporter,een reactie geven vind ik prima. Maar zet dan wel je eigen naam onder het bericht. Iets roepen en of een mening hebben heeft iedereen wel, maar ja is het niet zo dat de beste stuurlui altijd aan wal staan!

  3. Nick schreef:

    Gefeliciteerd ‘bezorgde supporter, dit is de slechtste reactie. Ooit.

  4. Fijn heel fijn dat ze punten gepakt hebben ,maar dan lees ik wie er volgend jaar bij de selectie zijn maar in miijn ogen toch een vraag teken moet worden gezet Bemmer half jaar weg geboeders Riemers vraagteken Sijmon Eenkhoorn zeg het maar Nick Beens ,Reinier Bery Herman Job Tissing ,of de Mooiweer voetballer Lip.Ik zal er nog onvertwijvelt een of twee drie vergeten zijn .Maar SC bestuur wanneer gaan jullie ogen eens open .Die jongens kunnen er niet aan doen met zware blessures,maar wanneer gaan jullie ogen eens open als deze jongens niet terug komen ?? zijn we dan vervangers??? Ik heb mijn twijfels en met mij heel veel SC leden .Horen die zwaar geblesseerde spelers wel bij de selectie??? .

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500