19 april 2024 t’ Olde Staduus

Belangrijke zege voor Sportclub

Geplaatst op: 21 maart 2015

Sportclub heeft reden tot lachen. Foto Helmich Luberts

Sportclub Genemuiden boekte zaterdag een belangrijke 2-3 overwinning op Lisse. Daarmee is het zich op veilige plaatsen flink toegenomen. Veel ploegen in de onderste helft van de ranglijst lieten namelijk punten liggen.

Lisse begon wat sterker aan het duel dan Genemuiden en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden. Na dik twintig minuten stond Sportclub ‘ineens’ voor nadat Siebren Visscher vrijstaand een kopbal van Erik Rotman binnenkopte. Daarna probeerde Lisse weer in het spel te komen en dat leverde uiteindelijk (na gele kaarten voor Halfwerk en Netjes) ook de gelijkmaker op. Buijs kopte nu een corner binnen. Vlak voor rust deed Erik Rotman waarin hij goed is: een vrije trap binnenschieten, al werd die dit keer wel van richting veranderd: 1-2.

Na rust maakte doelpuntenmaker Buijs in eigen strafschopgebied hands. Dat betekende een strafschop die Philip Ties onberispelijk binnenschoot. Dat was zijn veertiende seizoenstreffer en derde goal voor Sportclub uit een standaardmoment. Daarna probeerde Lisse wel aan te dringen, maar echt zoden aan de dijk zette dat niet. Tot Fokkema negen minuten voor tijd de 2-3 binnen kopte, waarna Genemuiden uiteraard in die beruchte laatste vijftien minuten onder druk kwam te staan. Lisse raakte in een echte scrimmage zelfs nog de lat.

Door de overwinning is Sportclub geklommen op de ranglijst. Ook omdat Excelsior van Ajax won en Hoek knap gelijkspeelde tegen Spakenburg. Sparta Nijkerk en ONS Sneek verloren ook, waardoor ook die ploegen nu weer binnen handbereik zijn voor Sportclub.