Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Vayne en Harm Hoeve in concert (video)

Geplaatst op: 21 maart 2015

Foto's Erik Eenkhoorn

Pianist Jan Vayne en organist Harm Hoeve gaven vrijdagavond een concert in de Gereformeerde kerk. Ze begonnen met een toccata in D van Bach, gevolgd door een ‘solo’ van Jan, met een paar stukken erin verweven, om vervolgens samen te eindigen! Geweldig!

“Ja, nu moet ik alleen…. Best zielig! Nou, wie weet d’r wat leuks?” zegt Vayne en vanuit de zaal komt van alles binnen! De Beatles, de Titanic, Erbarme dich, en nog een stuk of 3 liederen. “Ik ga beginnen”, en nog geen seconde later begint ie te spelen, en alle liederen komen aan bod, de één nog mooier dan de ander. Na twaalf minuten was Vayne klaar. Een daverend applaus volgde!

Na de pauze begonnen het duo met het lied ‘You raise me up’. Vayne begon, spraken ze af vlak voordat ze de kerk inliepen. Hoeve pakte het lied over, en hoe… Een doedelzak! Adembenemend werd er naar een slot toegewerkt!

Er werd geëindigd met een stuk van Strauss, Hoevelegde uit wat het betekende: “Het is een Russisch stuk, en het gaat over sleetje rijden, dus dat past niet bij de lente, dus als we nog een keer terug mogen komen, houden jullie een lentestuk tegoed!” Na een daverend applaus, en na het krijgen van een bloemetje, was er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Sijmon Last
Van Dijk Containers 500