Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maartse buien…

Geplaatst op: 21 maart 2015

Tekst en foto's John Poot

Maartse buien zijn karakteristiek in het voorjaar. De buien worden overigens afgewisseld door flink wat zon. Maartse buien vallen niet alleen in maart maar ook in april. Een wat betere naam zou zijn ‘voorjaarsbuien’. In Duitsland en Engeland spreekt men over ‘Aprilwetter’ en  ‘April showers’. De sterke afwisseling tussen fel blauwe luchten en uit de kluiten gewassen buienwolken zijn bijzonder fotogeniek, zoals vanmiddag ook bleek boven Genemuiden. De diep blauwe kleur wordt veroorzaakt doordat poollucht niet verontreinigd is en relatief droog. Het zonlicht wordt dan minder verstrooid waardoor de stapelwolken tegen een mooie blauwe hemel afsteken. Het voelt dan ook vaak koud aan omdat de wind vaak uit het noorden komt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500