Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Trio EGSV kampioen van Oost-Nederland

Geplaatst op: 22 maart 2015

Marlot Doornwaard, Inge Thiele en Jenice van Dijk zijn zaterdag Oost-NL Kampioen Acrogym geworden. Dat gebeurde in Winterswijk. Daar werden niet alleen de de titels Oost-Nederlands Kampioen uitgedeeld, alle teams konden zich ook plaatsen voor de halve finale van het NK acrogym.

’s Morgens waren de jonge teams van EGSV aan de beurt die uitkomen in de E junioren categorie. Het duo Laura Heij en Ronja Kubbenga haalden een score van 24.95, het team Lauren Landsman en Ester Eenkhoorn eindigde daar iets achter met een score van 24.80. Het junioren trio Pien Feenstra, Britt Visscher en Ashley Jager die bij de vorige wedstrijd nog Overijssels Kampioen werden moesten nu helaas 3 teams voor zich laten gaan en werden vierde met een score van 25.35. Voor deze teams is het nog spannend of zij zich geplaatst hebben voor de halve finale. Komende dagen wordt dit door de KNGU bekend gemaakt.

In de tweede wedstrijdronde waren de E senioren teams van EGSV aan de beurt. Lindy van Dijk, Noa Eenkhoorn en Maaike Kleine hadden een vervelend begin omdat de muziek het niet leek te doen. Nadat dat probleem opgelost was zetten zij nog een goede oefening neer en scoorden 24.35.  Diede Pleijsier, Noëlle ten Hoeve en Maran Eenkhoorn lieten zien dat ze hun oefening goed beheersen en straalden terwijl ze de oefening deden. Met een score van 25.40 mochten zij dan ook terecht een bronzen medaille ophalen. Het trio Marlot Doornwaard, Inge Thiele en Jenice van Dijk deden daar nog een schepje boven op. Zij lieten een perfecte oefening zien en scoorden 25.60! Dit leek bij de prijsuitreiking goed voor een gouden medaille en dus de titel, Oost Nederlands Kampioen! Een erg goede prestatie in een sterk deelnemersveld. De twee medaillewinnaars zijn zeker van doorstroming, voor het andere team is dit nog even afwachten.

In wedstrijdronde drie was het eerst de beurt aan de 3 D Niveau teams van EGSV. Alle drie de teams hebben tijdens de voorwedstrijden het podium al gehaald en dus waren zij erop gebrand nu weer een goede prestatie neer te zetten. Het trio Myrthe Beens, Lana van der Haar en Joyce van Dalfsen zetten een goede oefening neer, maar dat werd helaas niet gezien door de jury. Met een score van 25.20 waren zij niet echt tevreden, maar gelukkig was het goed voor een 7e plek en doorstroming naar de halve finale. Hogere cijfers waren er voor de andere twee trio’s. Het trio Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman scoorden maar liefst 26.0 voor hun oefening en werden derde. Het trio bestaande uit Germaine van Dalfsen, Inge Breman en Brigitte van Dalfsen mochten met een score van 26.20 zelfs een zilveren medaille ophalen.

Tot slot was het de beurt aan het pupillen trio Zenna Eenkhoorn, Chiara Eenkhoorn en Maaike Roetman. Dit trio moest genoegen nemen met een score van 25.35 en een vierde plek. Voor hen is het nog afwachten of zij geplaatst zijn voor de halve finale.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500