Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Flexibelere bestemmingen in centrum

Geplaatst op: 26 maart 2015

In het kernwinkelgebied (centrum) van Genemuiden komt een ruimere en flexibelere regeling voor bestemmingen als detailhandel, wonen, dienstverlening, lichte horeca en kleinschalige bedrijvigheid. Een bestemmingsplan hiervoor stelde de gemeenteraad donderdagavond vast.

De gemeente wil optimaal ruimte en flexibiliteit bieden voor ontwikkelingen in het centrum. In het dichtbebouwde centrumgebied is de gemeente ruimhartig als het gaat over bijgebouwen. Zo kan er nieuwvestiging en uitbreiding van bestaande bestemmingen op gebouwen plaatsvinden.

In het nieuwe plan zijn de stedenbouwkundige eisen aangepast naar de ‘huidige maatstaven’. Ook worden de cultuurhistorische waarden van het centrum beschermd.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500