Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raad niet blij met nog niet ondertekend pontcontract

Geplaatst op: 26 maart 2015

Er is nog steeds geen handtekening gezet onder het contract voor de pont. Wethouder Arie Speksnijder zei dat donderdagavond tijdens de raadsvergadering op vragen van de Partij van de Arbeid, Gemeentebelangen en VVD. Veerpont Genemuiden BV en Connexxion zijn het nog niet eens geworden over de personeelscontracten.

Keukenkamp en Schuitema, die de pont overnemen, moeten ook langdurig zieke werknemers meenemen. Zij zien dat niet zitten en zijn daarover nog in overleg met Connexxion. De wethouder kreeg dit pas op 18 maart te horen. “Ten tijde van raad hadden we de informatie dat de drie overeenkomsten gereed waren. Pas op woensdag 18 maart, om 21.52 uur kregen we een mail van de heer Schuitema. Connexxion moest nog wat vragen beantwoorden. Op zijn verzoek is daarom ondertekening uitgesteld. De nieuwe ponteigenaren zijn nog steeds voornemens op 1 april te starten met de pont. Maar pas op het laatste moment is er een personeelsdossier vanuit Connexxion gemaild. Daar zaten enkele langdurige zieken tussen. Dat wordt niet door notaris vastgelegd, dus dat staat ook niet in de overeenkomsten.”

“Vorige week kregen we te horen dat donderdag de ondertekening zou plaatsvinden. Later werd dit bericht herroepen. De afstemming met Connexxion zou meer tijd vragen. Dat lijkt op een tegenstelling, want de wethouder was vrij stellig in het zeggen dat de ondertekening nog slechts een formaliteit was. Loopt de overname van het veer gevaar”, vroeg Klaas Eenkhoorn (PvdA) zich af. “Het is aan beide partijen om tot oplossing te komen”, meldde de wethouder hem. “Ik denk niet dat ik de raad onjuist geïnformeerd heb.”

De PvdA’er was hier niet gerust op: “Kunnen wij u in de toekomst wel vertrouwen?”, vroeg hij de wethouder. Die stelde hem gerust: “Nu en in de toekomst kunt u de antwoorden van deze wethouder vertrouwen.”

Eenkhoorn was het niet met hem eens: “De wethouder wast zijn handen in onschuld. Wij zijn van mening dat we niet juist zijn geïnformeerd. Wij hadden anders een andere stelling met betrekking tot raadsvoorstel ingenomen.”

GemeenteBelangen spreekt van een ‘kwalijke zaak’. VVD is tevens niet blij met de huidige stand van zaken. Smits: “Ik ben benieuwd wat de wethouder als oplossing aan kan dragen en of we op 1 april nog een veer hebben.”

Ook het CDA vreest gevaar. Buit: “We zitten nu in de situatie waar wij angstig voor waren. Wij twijfelen niet aan de oprechtheid van de wethouder, maar we moeten niet te licht denken over de zakelijke afwikkeling. Als de twee partijen het niet met elkaar eens worden, wat dan?” Hij spreekt van een ‘raar onderbuikgevoel’.

Speksnijder stelde de partijen gerust: “Het is de intentie om er morgen uit te komen. Dinsdag zou dan de overeenkomst getekend kunnen worden.” Mocht het contract niet ondertekend worden, dan blijft Connexxion varen.

Klaas van Olst (ChristenUnie) gaf nog blijk van zijn vertrouwen in Speksnijder: “De wethouder heeft ter goeder trouw gezegd dat het in orde was. Wij hebben het volste vertrouwen dat het goedkomt.”

Klaas Huisbrink van de SGP wilde er weinig woorden aan wijden: “Dit is met name een feit tussen Connexxion en de nieuwe Veer-BV. Daar staan wij als gemeente buiten.”

De oppositie bleef van mening dat er fouten gemaakt worden. Een voorbereide motie hielden ze echter achter de hand. “Mocht er voor 1 april geen contract ondertekend worden, dan komen we de volgende raadsvergadering met een motie”, aldus Klaas Eenkhoorn.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

One thought on “Raad niet blij met nog niet ondertekend pontcontract

  1. H.H schreef:

    Het was toch al rond? Zo heb ik meerdere keren gelezen… Dit loopt fout af?

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500