Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verbouwing voormalige Boni op schema

Geplaatst op: 26 maart 2015

De vroegere Boni-entree is gesloopt. Tekst en foto's: Enrico Kolk

De verbouwing van de voormalige Boni verloopt volgens planning, zegt ontwikkelaar en bouwer Rien Heutink. “Het is de bedoeling dat de winkels begin juni opengaan. Dat ze er komen is honderd procent rond”, verzekert hij. “Iedereen heeft er volop zin in.”

Heutink voorziet het pand van een nieuwe constructie. “Er loopt een muur nu dwars door het pand. Die moet gesloopt worden, omdat die anders door de nieuwe winkels heengaat. Er komen vier winkels op rij. “Eerst heb je de Hema, dan komt de slager. Daarna volgt de bakker en Kwalitaria sluit de rij.” Die laatste krijgt een terras voor de winkel.

De Hema-ingang komt haaks te staan op de ingangen van de bakker, slager en Kwalitaria. De ingang van de landelijke keten zit straks aan de kant van Fytac. De andere drie krijgen ingangen naast elkaar. Van Dijk Infra is druk bezig met het realiseren van een plein met dertig parkeerplaatsen.

Geruchten dat er appartementen worden gebouwd boven het pand, weerspreekt hij. “De huidige bewoners blijven er wonen. Met hen is goed overleg.”

Aan de buitenkant van het pand verandert niet heel veel, aldus Heutink. “Alleen de zijkant en de hoofdentree veranderen. Maar je kunt zien dat het pand al is gebouwd voor meerdere winkels. Die hebben er alleen nog niet gezeten.”

Blij met de ontwikkeling is Heutink zeker. “Moet je nou eens kijken wat we realiseren aan kwaliteit voor de ondernemers en het centrum van Genemuiden.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500