Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Piepjong Sportclub met lege handen

Geplaatst op: 28 maart 2015

Een geweldig strijdend Sportclub Genemuiden kreeg zaterdag tegen de IJsselmeervogels niet wat het verdiende: 3-4. Daarmee ging een piepjong Genemuiden ten onder tegen een net wat sluwere ploeg uit Spakenburg.

Genemuiden begon met de jongelingen Duinkerken, Heutink en Breman in de basis. Breman is in december pas 16 jaar geworden en is de jongste speler in de Topklasse tot dusver. Hij speelde degelijk, waar vooral Duinkerken een schitterende partij speelde. Gedurfd en niet van wijken weten speelde hij een belangrijke rol bij Sportclub. Dat stond al snel voor via voortreffelijk werk van Korf die de bal panklaar legde voor Ties die kon binnenkoppen.

IJsselmeervogels kwam wat gelukkig op gelijke hoogte en maakte ook de 1-2. Martijn Jansen schoot daarna nog van ver op de lat. Daarmee kreeg Genemuiden voor rust wat te weinig, maar na rust zette de ploeg nog een tandje bij. Siebren Visschder kopte de 2-2 binnen uit een corner, maar was als centrale verdediger ook verantwoordelijk voor een snelle tegentreffer. Toen IJsselmeervogels op 2-4 kwam, leek de wedstrijd gespeeld. Philip Ties maakte echter onmiddellijk de 3-4. Hij kon nog net bij een diepe pass en gleed de goal binnen.

Daarna kreeg Genemuiden kansen op meer. Vooral invaller Anne van der Kolk (was ziek) had moeten scoren, waarna collega-invaller Frank Jansen schrok van de kans en ook niet scoorde. Desondanks verdient dit piepjonge Genemuiden een geweldig compliment voor de getoonde inzet en karakter. De 4-4 was verdiend geweest.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500