Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Albert Kok gaat de Kilimanjaro op

Geplaatst op: 30 maart 2015

“Vijf dagen op, één dag terug”, vertelt Albert Kok van Kok Verhuur over de expeditie die hij later dit jaar heeft gepland. De Mastenbroeker gaat de hoogste ‘vrijstaande’ berg van de wereld op voor het goede doel Compassion. Daarvoor staat op 10 april ook weer het zo langzamerhand traditionele evenement ‘Kok meets Kok’ in restaurant De Biezen op de agenda. Er zijn nog een aantal plekken vrij.

Kok was jaren terug al eens in Kenia. Toen zag hij de enorme berg in het landschap liggen. “Sindsdien staat de beklimming op mijn bucketlist, zoals dat tegenwoordig heet. Dat ding is zo hoog, daar moet ik een keer op”, lacht de ondernemer op maandagochtend in zijn kantoor. Eerder beklom hij al eens lopend de Mont Ventoux en hoge berg in Peru, maar de puist in Afrika is andere koek. “Nee, daarvoor kun je in Mastenbroek niet trainen. Ik loop ongeveer acht uur in de week en in mei ga ik nog een keer naar de Ventoux.”

Kok heeft zich aangesloten bij de organisatie De Vierde Musketier in Zwolle. Die organiseert dit jaar meerdere ‘muskathons’, waarbij deelnemers indrukwekkende prestaties moeten leveren. Kok maakt onderdeel uit van een gezelschap dat de uitdaging in Afrika aangaat. “Wij beklimmen de berg vanuit Tanzania. In totaal gaan we er twaalf dagen heen. Je moet eerst acclimatiseren. Daarna gaan we langzaam naar boven.”

Alle deelnemers moeten een flink geldgedrag inzamelen voor het goede doel. Compassion is een christelijk project dat zorgt dat kinderen naar school kunnen. Kok zamelt het bedrag onder meer in via Kok meets Kok in De Biezen. Voor 37,50 euro genieten tachtig deelnemers van een heerlijk diner met veel streekgerechten en ‘vergeten’ groenten. 7,50 euro gaat dan naar Compassion.

Bovendien staat er een veiling op het programma. Kijk voor de kavels op de poster! Aanmelden kan bij Restaurant de Biezen!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500