Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van maart roert zijn staart naar april doet wat ie wil

Geplaatst op: 30 maart 2015

Tekst en foto's John Poot

Maart roert zijn staart, er staat momenteel een sterke westen wind die het water flink opstuwt op het zwartewater. De komende dagen blijft het erg wisselvallig in onze omgeving. Nadat we vanochtend een paar buien met hagel hebben gehad werd het vanmiddag droger alleen de wind bleef wel flink waaien. En die gaat voorlopig ook niet weg.  

Later in de avond draait de wind wat naar het zuidwesten en gaat het stevig regenen. Daarna trekt de wind flink aan naar een windkracht 6 a 7 met soms (zware) windstoten tijdens de buien. Morgenochtend gaat het onstuimige weer samen met talrijke buien die van west naar oost over het land trekken.  Het zwaartepunt van de ‘storm’ ligt vooral tussen 9-12 uur er wordt ook een drukke ochtendspits verwacht. Dinsdagavond bestaat er een kans dat er in onze omgeving tijdens de buien hagel, onweer en af en toe natte sneeuw valt. En dat geld ook voor woensdag. Vanaf vrijdag wordt het wat rustiger in de atmosfeer. Maar aan de lente hoeven we tot zondag in ieder geval niet aan te denken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500