Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

20.000 euro voor werk voor vluchtelingen

Geplaatst op: 31 maart 2015

De gemeente investeert 20.000 euro in werk voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. “Om verschillende redenen komen deze mensen moeilijker aan het werk. We gaan daarom een project opzetten met Vluchtelingenwerk Oost-Nederland”, vertelt wethouder Knol.

Dat gebeurt nog dit jaar. Het project gaat van start met 15 personen. Wat voor werk zij gaan doen, is nog onbekend. Dat heeft te maken met de verschillen in opleidingsniveau. “Er zijn mensen bij die een academische opleiding gedaan hebben. Ook zitten er mensen tussen die nauwelijks onderwijs gehad hebben”, zegt Knol.

Met het project wil de gemeente de vluchtelingen makkelijker aan een gewone baan helpen. “Je hebt natuurlijk te maken met een taal- en cultuurbarrière. Maar als je één keer zover bent, is het gemakkelijker om naar werk te komen”, besluit de wethouder.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500