Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantal uitkeringsgerechtigden daalt met 2 procent

Geplaatst op: 31 maart 2015

“Ondanks een toename van de werklozen is het aantal WWB’ers (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) met 2 procent gedaald in Zwartewaterland”, zegt wethouder Gerrit Knol. “Dit ligt ver onder het landelijk gemiddelde, met een stijging van 5,5 procent.” 

Volgens de gemeente komt dat door haar ‘actieve re-integratiebeleid’. Doelstelling daarvan is om de inwoners van de gemeente Zwartewaterland met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om weer werk te krijgen. Dit heeft, volgens Knol, alles te maken met een ‘verandering in het denken’. “In plaats van dat de gemeente een uitkeringsinstantie is, wordt het nu een ‘doororganisatie’ die mensen helpt om aan werk te komen.”

Dit kan bijvoorbeeld door het werkervaringsproject Beheer Openbare Ruimte kortweg BOR. Maar ook de Werkmakelaar, WorkFast en In Balans spelen hierbij een belangrijke rol. “Lukt het niet om terug te keren dan kijken we samen hoe ze op een andere manier een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving”, aldus de wethouder.

De Werkmakelaar speelt een belangrijke rol in de begeleiding naar werk. Hij krijgt dan ook meer taken. De gedachte daarachter is dat een goed functionerend netwerk met de werkgevers in Zwartewaterland zich zelf terug verdient met vacatures. Wethouder Knol: “Wij merken nu al dat een goed contact met werkgevers tot gevolg heeft dat zij contact met onze werkmakelaar opnemen wanneer zij een vacature hebben. Dit is niet vanzelf gegaan, maar is een gevolg van een gerichte en intensieve benadering van bedrijven. Een verder uitbouw en intensivering van deze benadering is dan ook zinvol en effectief.”

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500