Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brug Kamperzeedijk krijgt naam bevrijder

Geplaatst op: 31 maart 2015

De brug bij het Stoomgemaal aan de Kamperzeedijk heeft vanaf 14 april de Thomson Brug. Dat maakt de provincie Overijssel, eigenaar van de brug, bekend. De naam verwijst naar de Canadese sergeant William Thomson, die met zijn divisie Kamperzeedijk bevrijdde. Dat is dan precies zeventig jaar geleden.

Het initiatief hiervoor is van Ab Roetman, die Genemuiden Actueel onlangs nog interviewde over zijn boek over zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Bij de vernoeming is Lindsay Myers aanwezig. Dat is de kleindochter van William Thomson. Zij onthult een bord met daarop de naam vaan haar grootvader. Ook commissaris van de Koning Ank Bijleveld is daarbij aanwezig.

Naast dit tweetal zijn ook burgemeester Eddy Bilder, Ab Roetman en kinderen van De Driester uit Kamperzeedijk aanwezig.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Brug Kamperzeedijk krijgt naam bevrijder

  1. Bob Hayman schreef:

    Greetings from London < Ontario Canada. I am writing to you as an interested Canadian friend of Bill Thompson and his wife Iris. They are members of our Church of St. John the Evangelist in London and I am the Editor of our Church newsletter The Banner. I have been informed of the honour that Bill will be receiving when the Bridge is named after him.at a ceremony which I understand will take place on April 14. I would be very much appreciate receiving pictures taken during this ceremony including those of the participants. As well, would it be possible to forward a picture of the Original Bridge as it existed in 1945? Our parishioners will be very interested in this story.
    Many thanks for considering this request. Sincerely H. R. (Bob) Hayman

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500