Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stormschade valt mee, nieuwe lijn onderweg

Geplaatst op: 31 maart 2015

Tekst en foto's John Poot

De storm die momenteel over Nederland gaat heeft in Genemuiden tot nu toe weinig problemen op geleverd. De brandweer is tot nu toe 1 keer opgeroepen voor een conifeer die gevaarlijk naar een woning hing en die is vervolgens omgezaagd. Verder heeft de storm het water van het  Zwartemeer het water van het Zwartewater flink doen stijgen. En zijn er hier en daar containers omgewaaid. Er is tot nu toe ongeveer 19mm neerslag gevallen in Genemuiden. Dit zal waarschijnlijk wel meer worden want er wordt een nieuwe buienlijn verwacht tussen 17:00u en 19:00u. En voorlopig houden we dit wisselvallige weertype.

Ook het waterschap meldt dat er nauwelijks problemen zijn. Zoals gewoonlijk bij dit soort stormen worden de dijken en wateren extra goed in de gaten gehouden en zijn enkele sluisdeuren gesloten, waaronder de Prinsensluis in het Venerietekanaal in Genemuiden. Ook werken de gemalen en stuwen harder dan normaal. Bovenstaande is gebruikelijk en wordt altijd gedaan als de waterstanden stijgen.

Groot Salland heeft zo’n 175 gemalen en ruim 900 stuwen waarmee het water door het hele werkgebied wordt verdeeld en afgevoerd. Ondanks de verhoogde waterstanden kunnen de gemalen en stuwen de afvoer van water in deze situatie wel aan.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500