Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blinde organist naar Genemuiden

Geplaatst op: 1 april 2015

Op zaterdagavond 18 april geeft de blinde Kamper organist Tjaco van der Weerd een orgelconcert in de Gereformeerde Kerk. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is geheel gratis. Wel zal er een collecte gehouden worden, waarvan de opbrengst bestemd is voor de afbetaling van de renovatie die het orgel afgelopen november ondergaan heeft.

Tjaco die sinds november vorig jaar één van de vaste bespelers is geworden van dit kleine maar pittige orgel heeft een mooi en toegankelijk programma samengesteld. Dat bestaat uit improvisaties over bekende thema’s uit de klassieke muziek, afgewisseld met improvisaties over bekende geestelijke liederen en psalmen.

Ook is er veel gelegenheid voor echte degelijke Genemuider-samenzang. Zelfs het echte culturele erfgoed van Genemuiden, namelijk de Genemuider Bovenstem zal deze avond niet ontbreken, indien er genoeg mensen aanwezig zijn die deze kunst beheersen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500