Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Edel Grass hoofdsponsor groot C1-toernooi

Geplaatst op: 1 april 2015

Foto's Pieter Polman

Het Edel Grass C-Talent Tournament. Dat is de naam van het eerste C-toernooi van Sportclub Genemuiden dat eind mei op de kalender staat. Acht BVO’s en acht topamateurteams strijden dan tegen elkaar. De animo voor het toernooi was zo groot dat de organisatie zelfs profclubs uit België en Zweden moest teleurstellen. Mocht het C-Talent Tournament een tweede editie krijgen, dan is een internationaal tintje kortom een waarschijnlijkheid.

Bas van den Berg van Edel Grass maakte woensdag in het sponsorhome van Sportclub de naam van het toernooi bekend. “Voor ons is dit een mooie manier om iets terug te doen voor de gemeenschap waarin wij al dertig jaar geld kunnen verdienen. Zeker omdat het ook om de jeugd gaat”, aldus Van den Berg, die nog eens uitlegde dat het bedrijf, waarvan hij tegenwoordig als pensioengerechtigde adviseur is, kunstgras maakt dat zoveel mogelijk op natuurgras moet lijken. “Ons bedrijf komt voort uit Edel Tapijt. Belangrijk verschil tussen tapijt en kunstgras is de interactie tussen mens en bal. Er wordt een emotie toegevoegd.”

Nou nog een geur, opperde presentator Sijmon Eenkhoorn, want de geur van natuurgras behoort voor sommige mensen tot de charme van het voetbal. “Geur gaat om emotie. Wat de een prettig vindt, vindt de ander afschuwelijk. Daar kunnen we niets mee. Natuurlijk kunnen we een geurtje toevoegen in de vorm van een spray. Maar dan gebruik je weer chemicaliën en dat wil je ook niet”, aldus Van den Berg.

Matthias Breman mocht vervolgens de loting verrichten voor het toernooi. Dat bestaat uit vier poules met vier ploegen. “In twee poules spelen de BVO’s en in twee poules de topamateurs. Dat was een voorwaarde voor de profteams. Die willen tegen elkaar spelen. In de kruisfinales kan iedereen elkaar ontmoeten. Wedstrijden duren 25 minuten”, legde Eenkhoorn eerst de regels uit, voordat de jongste speler uit de Topklasse zijn handen in de vissenkommen met balletjes kon laten glijden. “Ik heb genoten…”, zei de Genemuidenaar nog even over het duel tegen IJsselmeervogels.

Vervolgens kwam hij tot deze loting:

A: Cambuur, Roda JC, Heerenveen, Vlissingen

B: Urk, Sportclub Genemuiden, d’ Olde Veste, ONS Boso Sneek

C: Excelsior, Almere, Vitesse, PEC

D: Be Quick ’28, Excelsior ’31, Flevo Boys, DOS Kampen

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500