Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sterrit hoopt op meer dan honderd auto’s

Geplaatst op: 4 april 2015

De organisatie van de Sterrit gaat er vanuit dat er maandag weer meer dan honderd auto’s en motoren van start gaan. “Dat is het aantal waarvan we altijd uitgaan, maar we hebben er ook wel eens honderdvijftig. Het weer is wat dat betreft een belangrijke factor”, vertelt Renate van Dalfsen van de organiserende Motorclub Genemuiden.

De toertocht is zoals altijd weer ongeveer 120 kilometer lang. Dat lijkt een behoorlijke afstand, maar tegelijkertijd zit daarin ook de beperking. “Je kunt dus eigenlijk maar 60 kilometer weg, want je moet ook weer terug naar Genemuiden. Toch proberen we elk jaar weggetjes te vinden die niemand kent. Dat is een deel van de charme van dit evenement”, vertelt Van Dalfsen over de tocht die dit jaar richting Elburg en de Veluwe gaat. Onderweg zijn er weer opdrachten en spelletjes te doen. Bij aankomst bij de Motorclub kunnen kinderen zich ook vermaken.

Voordat de automobilisten de weg opgaan, heeft de organisatie de route al zeker vier keer gereden. Niet alleen om de route uit te stippelen, maar ook om vragen en opdrachten te bedenken en natuurlijk om het toeval zoveel mogelijk uit te sluiten. Of dat gelukt is, kunnen deelnemers op Tweede Paasdag vanaf 12.00 uur uitvinden. Start vanaf de Motorclub aan de Hasselterdijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500