Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland zet zich in voor Refilwe

Geplaatst op: 4 april 2015

Stichting Refilwe is het volgende 2e/3e Werelproject van de Gemeente Zwartewaterland. Elk  jaar werd 1 project toegewezen om als 2e/3e wereldproject een jaar lang acties te houden en aan activiteiten en evenementen deel te nemen. Sinds september  2014 is het mogelijk om dit voor een periode van vier maanden te doen.

Stichting Dorotty Oekraïne uit Zwartsluis  ging als eerste van start en kijkt met tevredenheid hierop terug. “De periode is overzichtelijk. Je bent weliswaar erg druk om in korte tijd veel te organiseren, maar de bereidheid onder de bevolking om deel te nemen en bij te dragen is hartverwarmend”, aldus Jan Timmerman van Dorotty. “We hebben opnieuw gemerkt dat het draagvlak binnen onze gemeente voor dit soort activiteiten erg groot is”. “Door de grote belangstelling voor activiteiten als een concert, een Triviantavond, “Samen eten” en verkoopacties blijf je enthousiast”. “Het gaat er natuurlijk om, dat we iets voor een ander, die vaak onder erbarmelijke omstandigheden leeft, kunnen betekenen”.

Op dit moment is de Stichting Ludus uit Hasselt actief. Ook hun ervaringen zijn tot nu toe vergelijkbaar met die van Dorotty en met groot enthousiasme worden er in de maand april nog diverse acties gehouden.

Stichting Refilwe is al een paar jaar actief in Genemuiden. Sander en Tamara Brouwer vonden dat het tijd werd om de vleugels uit te slaan en de anderen kant van het Zwartewater ook in hun activiteiten te betrekken. Zij zullen met Refilwe de periode september 2015  tot januari 2016 voor hun rekening nemen en zijn inmiddels met de voorbereidingen hierop gestart. Refilwe biedt hulp aan kinderen in de townships in en rond Lanseria, ten noorden van Johannesburg in Zuid-Afrika.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500