Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oude Nadorst weer als nieuw

Geplaatst op: 12 april 2015

De Buurtopruimdag van de wijk Oude Nadorst te Hasselt (Marke, Ambt en Kerspel) op zaterdag 11 april was een daverend succes. Het weer was goed en de sfeer was prima en veel handen werden geschud. Naast het feit dat de wijk er na deze dag netter uitziet en veiliger is, hebben heel wat mensen elkaar (wat beter) leren kennen.

De actie begon om 10:00u bij het speeltuintje aan het Kerspel. Wethouder D. Visserman heette alle aanwezigen hartelijk welkom en hielp zelf ook nog een tijdje actief mee. De buurtbewoners lieten zien dat ze zelf hun leefomgeving mooi schoon willen en kunnen houden. De ROVA faciliteerde dit door de gratis Mooi Schoon-actiebus en aanhangwagen boordevol opruimmateriaal te leveren.Tevens voerde de ROVA alle zwerfvuil kosteloos af diezelfde dag.

Zo op het oog lijkt de Oude Nadorst een keurige nette wijk, maar al met al moest er nog heel wat werk verzet worden. `Een hele vuilniszak vol met zwerfvuil, best veel’  zei een buurtbewoonster. Er is heel wat zwerfvuil geraapt, er is gesnoeid, geveegd en opgeruimd en het resultaat mag gezien worden. Maar liefst 30 buurtbewoners, jong en oud, kwamen hun hulp aanbieden tijdens deze actie. De Buurtopruimdag werd om 13:00 uur afgesloten met een gezellige nazit.

`We zijn zeer tevreden over deze dag, wat een fantastische inzet van de buurtbewoners!’ aldus Jan Haverkate`We hopen halfjaarlijks zo’n Buurtopruimdag te kunnen houden, zo houden we alles mooi schoon.’ Na afloop werder er 30 KM stickers worden uitgedeeld. Het is de bedoeling dat de mensen deze sticker op hun kliko’s plakken zodat iedere automobilist herhaaldelijk er aan herinnerd wordt dat de Oude Nadorst een 30 KM-zone is (zoals trouwens bijna heel Hasselt).

Wil je meer weten en/of zelf ook een opruimactie starten in je wijk? Neem dan contact op met Petra Streng, projectleidster bij de ROVA van het project Mooi Schoon ( pstreng@rova.nl ).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500