Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Duif Bakker wint eerste prijs

Geplaatst op: 15 april 2015

Gelost met een harde Zuidwesten wind begonnen zaterdag 11 april de duiven van PV De Snelvliegers  aan het vliegseizoen 2015.

 

Door 28 deelnemers waren er totaal 618 duiven in concours gebracht. Dat alle deelnemers nog niet helemaal uit de winterslaap zijn, werd voor een aantal pijnlijk duidelijk. Omdat de duiven, gedreven door de wind, een zeer hoge snelheid behaalden waren een aantal duivenmelkers nog niet bij hun hok aanwezig. Zelfs voorzitter Peter Timmerman was niet present bij zijn hok maar hij had een geldige reden. Het kloksysteem bij Tiem Schilder werkte niet goed en net voordat Tiem zijn eerste duif uit de lucht kwam zeilen had Peter Timmerman het systeem weer goed werkend. Een ander lid was nog buiten de deur aan het ontbijten en zag bij thuiskomst zijn eerste duif al in het hok zitten; resultaat een tiende plaats in het concours.

De duiven en mannen van Bakker waren in ieder geval wel present. Met opnieuw een eerste plaats en daarnaast een mooie serie kopduiven, 8 bij de eerste 25, doet het hok van Gebroeders Bakker opnieuw van zich spreken. Zetten zij hiermee de toon voor het seizoen 2015?

De uitslag van Hapert, 150 kilometer afstand:

 

Gebroeders Bakker 1, 5, 6, 14, 15, 16, 22, 25

Tiem Schilder 2, 18

Piet Breman 3, 4

Reind Breman 7, 12

Dirk Altena 8, 19, 20

Albert van Riesen 9, 11, 21

André Roetman 10

Albert van der Haar 13

Jan ten Hoeve 17

Gerrit Jan Beens 23, 24

 

Op vrijdagavond 17 april worden de duiven opnieuw ingekorfd voor opnieuw een vlucht vanuit Hapert.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500