Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub door na strafschoppen

Geplaatst op: 15 april 2015

Riemens schiet de laatste strafschop binnen. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden bekert door na de winst via strafschoppen tegen Emmen. In de halve finale van de districtsbeker wacht nu Staphorst. Met de moeizame bekerwinst plaatsen de groen-witten zich bovendien voor de landelijke KNVB-beker.

Sportclub Genemuiden speelde een zeer matig duel tegen de eersteklasser uit Emmen. Van niveauverschil was nauwelijks iets te merken, al moet worden gezegd dat Sportclub weer met veel jongelingen speelden. Heutink, Duinkerken en Matthias Breman stonden weer in de basis. Tot de rust viel er weinig te beleven in het stadion van de BVO Emmen.

Na rust kwam er nog een jongeling in de ploeg. Ramon Beens verving de geblesseerde Robert Boes. Na 66 minuten kwam de goal waar het wachten op was: Saber Hendriks scoorde de 1-0 voor de thuisploeg. Philip Ties kon meteen de gelijkmaker aantekeken.

Daarna miste Emmen zelfs nog een strafschop en kwam het via opnieuw Saber Hendriks toch op voorsprong. Dit keer zorgde Martijn Jansen meteen voor de gelijkmaker, waarna Erik Rotman nog een keer de lat raakte. Strafschoppen konden echter niet meer voorkomen worden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500