Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezocht: professionele bouwers voor omgeving Sas

Geplaatst op: 16 april 2015

De Stichting Promotie Genemuiden (SPG) zoekt professionele bouwers voor de plannen rond de Sas. Die gaan onder meer over het verbeteren van de beeldkwaliteit en het vernieuwen van het sanitair gebouw. Straatwerk, meubilair en verlichting zijn onderdelen van de werkzaamheden.

SPG is een vrijwilligersorganisatie die werkt aan projecten die Genemuider meer voor het voetlicht kunnen brengen. Turfschip de Vijf Gebroeders is daar een voorbeeld van. De twee projecten rond de Sas volgen nu. Dit volgens het principe van burgerparticipatie en als onderdeel van het Centrumplan Genemuiden. In de nieuwe situatie moet rijksmonument de Sas beter herkenbaar en toegankelijk zijn.

De wens is dat ieder project wordt uitgevoerd door een professionele aannemer, bij voorkeur uit de eigen gemeenschap. Ook is het de bedoeling dat vrijwillige vakmensen mee helpen, voor zover mogelijk en verantwoord.

Gespecialiseerde bedrijven die interesse hebben in de opdracht/ uitvoering kunnen contact opnemen met SPG  via info@bouwmeeaangenemuiden.nl. Daarna vindt nader overleg plaats over programma van eisen, financiering en doorlooptijd. De uitvoerders informeren samen met de SPG en de gemeente de inwoners over de plannen en de uitvoering daarvan.

Bijgaand een eerste sfeerimpressie van project 1  (het  sanitaire gebouw) en het 2e project waarbij bestrating en verblijf ‘omgeving Sas’ centraal staan.

PowerPoint-presentatie

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500