Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grote voorjaarsschoonmaak bij Roots

Geplaatst op: 17 april 2015

Alien Groothuis grijpt de Superzaterdag aan voor een ‘voorjaarsschoonmaak’. De eigenaresse van Galerie Roots geeft zaterdag hoge kortingen op de schilderijen. “Wij willen ruimte maken voor nieuwe kunstwerken. Tijd voor een flinke opruiming”, zegt Groothuis.

Ze is aan de Kruisstraat alweer aan een lustrum toe. Vijf jaar geleden opende de in Zwolle wonende kunstenares haar galerie. “En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Cursisten uit een brede regio rond Genemuiden weten de weg naar Roots te vinden. Momenteel zijn er achttien cursisten. Ook de kunstuitleen begint steeds beter te lopen. Al voor tien euro per maand hebben bedrijven of particulieren kunst van Roots aan de muur. Mochten ze later een schilderij aanschaffen, dan trekken we die huur van de koopprijs af.”

En ondertussen blijft Groothuis werken aan nieuw werk. Ze zit momenteel in een geïnspireerde fase en dat betekent dat de collectie schilderijen flink is uitgebreid. Maar daarvoor is in Roots momenteel geen ruimte. “Vandaar de voorjaarskorting tijdens Superzaterdag. Mensen kunnen tegen aantrekkelijke prijs een schilderij kopen. In alle soorten en maten. Daarna kunnen wij de galerie een nieuwe uitstraling met recent werk geven.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500