Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wandtapijt onderweg naar koninklijk paar (video)

Geplaatst op: 17 april 2015

Met een beetje geluk bekijken Koning Willem Alexander en Maxima dit weekeinde een prachtig wandtapijt uit Genemuiden. Burgemeester Bilder heeft vrijdagmiddag voor het Tapijtmuseum het transport richting Den Haag op weg geholpen. Daarin zit een levensgroot wandkleed van vier bij drie meter met een afbeelding van het koninklijk echtpaar.

Een kleinere replica daarvan is vrijdagmiddag opgehangen op de bovenverdieping van het Tapijtmuseum. “Hij komt hier prachtig tot zijn recht”, aldus voorzitter Henk Beens van het Tapijtmuseum, die in zijn toespraak refereerde aan de band van Genemuiden met het koninklijk huis. Burgemeester Bilder deed dat ook. Hij sprak ook de ambitie uit om de koning en zijn echtgenote naar de Tapijtstad te halen. “Hier gebeurt genoeg dat zo’n bezoek rechtvaardigt”, aldus de burgemeester.

Die probeerde lang om het tapijt persoonlijk af te leveren in Den Haag. “Er waren genoeg vrijwilligers om mee te gaan…”, glimlachte Bilder, maar uiteindelijk deed de gelegenheid zich niet voor. Vandaar dat een vrachtwagen van Verhoek Transport vrijdag op pad is gestuurd naar het koninklijk paleis in Den Haag. De chauffeur geeft het tapijt daar af aan de marechaussee.

Het idee voor het wandtapijt is van de Stichting Promotie Genemuiden. Dat ontstond bij het kennismakingsbezoek van de koning en Maxima aan Zwolle. Een afvaardiging Genemuidenaren, waaronder de burgemeester, mocht daar destijds bij aanwezig zijn. Toen al werd de komst van het tapijt aangekondigd.

Veel Genemuider bedrijven wilden daaraan meewerken. Daarom dank aan het Tapijtmuseum, Verhoek Transport, Bob Sloepen, Kunstcollectief Genemuiden, Hubo van Dijk, gemeente Zwartewaterland, Buro Naberman, BG Coating, Visscher-Caravelle, Eenkhoorn Stofferingen en M2 Carpets.

Hans Klomp maakte een mooie video van de totstandkoming

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500