Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 augustus 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn eindigt knap

Geplaatst op: 18 april 2015

De laatste westrijd van het seizoen werd gespeeld in Leeuwarden. Vorige week waren de dames vrij, dus twee weken geleden werd er al afscheid genomen van het thuispubliek. Er stond niet echt meer iets op het spel, maar toch wilde Ruutvoorn graag goed afsluiten. Er moesten twee sets gewonnen worden om de vierde plek sowieso te behouden en ook voor alle vertrekkende personen is het lekker om goed weg te gaan. (Henriet Kolk en Henriette Eenkhoorn en trainers Eddie van de Wetering en Edwin van der Haar.

De vierde plek werd behouden want er werd met 3-1gewonnen. En nog wel van het op de derde plek geeindigde VC058. Toch was het niet een wedstrijd van hoog niveau. Aan beide kanten was het spel behoorlijk wisselend. Er zaten goede periodes bij, maar soms was het volleybal ook ver te zoeken. Spannend was het wel. De setstanden waren respectievelijk: 23 – 25, 22 – 25, 25 -17 en     23 – 25.

Benoemenswaardig was de rol die Marlon Verhage had in het geheel. Na langdurig blesureleed speelde zij afgelopen zaterdag drie sets en dat deed ze meer dan verdienstelijk. Haar aanvallen scoorden zo goed als 100% en ook leverde ze een paar mooie kill-blocks.

Suzanne Boschman en Corien van de Wetering hadden beide een paar sterke servesseries die de dames weer in het zadel hielpen of richting overwinning duwden.

Trainers / coaches Eddie en Edwin waren dit keer samen mee om hun taak af te ronden. Na 5 jaar kunnen zij terugkijken op succesvolle en mooie jaren. Het eerste jaar startten ze met dames 1 in de promotieklasse en werden de dames tweede . In het tweede jaar werd het kampioenschap binnen gehaald. Daarna volgden er drie seizoenen in de derde divisie waar er een 4e, een 8e en een 4e plek behaald werden.

Vanaf deze week trainen de dames voor volgend seizoen, waarbij de wedstrijden waarschijnlijk weer eind september zullen beginnen.

Eindstand:

 

 1. Regiobank – Brandwacht / SVI DS 1           20 – 74
 2. VC Zwolle DS 2                                           20 – 71
 3. VC058            DS 1                                                  20 – 60
 4. Ruutvoorn DS 1                                            20 – 51
 5. Reva DS 1                                                     20 – 47
 6. OPM Heerenveen DS 1                                20 – 45
 7. OSK DS 1                                                     20 – 45
 8. VC Sneek DS 4                                             20 – 44
 9. Turfstekers Drachten DS 1                            20 – 43
 10. C.S.V DS 1                                                   20 – 36
 11. Swette Switters DS 1                                     20 – 34
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500