Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Poesiealbum Eva Herschel voor het eerst te zien

Geplaatst op: 20 april 2015

Komende zaterdag en op Koningsdag is het poësiealbum van Eva Herschel voor het eerst te zien. 100 jaar schreef de Joodse Eva in het poësiealbum van haar vriendin en buurmeisje Jent Knol. Ze woonden allebei aan de toenmalige Hasselterdijk, waar de vader van Eva een slagerij had. Uit overlevering weten we dat hij een “kousenslager” genoemd werd, wat ongetwijfeld betekent dat hij een koosjer slager was.

Eva is met de meeste anderen uit het gezin in de oorlogsjaren omgebracht in Sobibor. Maar het poësiealbum is nog in Genemuiden. U kunt het zien: vanaf 25 april, elke zaterdagmiddag in het Historisch Centrum Genemuiden, Hoek 27. Ook op Koningsdag, 27 april, is de expositie over de zwaar getroffen familie Herschel geopend vanaf 13.00 uur.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500