Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mixteam badminton ontloopt degradatie

Geplaatst op: 21 april 2015

Het mixteam van Badmintonvereniging Genemuiden heeft degradatie kunnen ontlopen. De afgelopen periode speelde het vier wedstrijden. Eerst was er een uitwedstrijd in en tegen Hoogeveen. Na twee verloren dubbels werd er 1 mix partij gewonnen, bij de enkelpartijen was het niet veel beter. Ook hier werd een partij gewonnen, wat een einduitslag gaf van 6 – 2 voor Hoogeveen.
 
Vervolgens kwam er een thuiswedstrijd tegen Ruinen. Deze hooggeplaatste tegenstander kwam met een (sterke) invaller naar Genemuiden, want men was de thuiswedstrijd nog niet vergeten ( 4 – 4 ). Maar ook vanavond liep het voor Genemuiden erg goed, na een gewonnen en een verloren dubbelspel kwamen de beide mix partijen. Ook hier won Genemuiden er 1 van, zodat de tussenstand weer 2 –2 werd. Na twee heren enkelpartijen werd de tussen stand 3 – 3, zodat de beide dames beslissend konden zijn, gelukkig werd een van beide partijen gewonnen zodat er andermaal een gelijkspel gevierd kon worden.
 
De volgende wedstrijd was tegen de kampioen van dit jaar Zuidwolde, hier was vanaf de eerste minuut wel duidelijk dat dit team een maatje te groot was voor Genemuiden er werd maar 1 partij gewonnen wat dus en 7 – 1 nederlaag opleverde.
 
Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen moet een uitwedstrijd in en tegen Appelscha worden gespeeld, nu was vooraf al bekend dan Genemuiden de rode lantaren drager was met 1 punt achterstand, dus was de opdracht duidelijk, er moest GEWONNEN worden. Na een sterke heren dubbel welke werd gewonnen moesten de dames hun meerdere erkennen in Appelscha  vervolgens werden de twee mix dubbel partijen gespeeld. deze beide partijen werden gewonnen zodat er met een 3 – 1 voorsprong kon worden begonnen aan de alles beslissende enkelspelen, omdat beide dames verloren kwam de druk volledig bij de heren te liggen, maar beide heren wisten het hoofd koel te houden en wonnen beide hun wedstrijd wat dus de beslissende 5 – 3 overwinning op leverde en direct behoud van de plaats in de hoogste competitie.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500