Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis proefles ‘peuterfit’

Geplaatst op: 22 april 2015

De ‘Kinderfysio Zwartewaterland’ en ‘kinderdagcentra Zwartewaterland (SKZ)’ constateerden vorig jaar dat het sport- en beweegaanbod in de Zwartewaterland weinig gericht is op kinderen jonger dan vier jaar. Dit terwijl er toch veel bewegingsachterstand is bij deze groep kinderen.  Samen met de GGD, buurtsportcoach en sportservice Overijssel  is het project ‘Peuters in beweging’ ontwikkeld. Samen willen ze de boodschap “Fit zijn is fijn” uitdragen

Inmiddels is er al een startbijeenkomst geweest met alle professionals uit Zwartewaterland die in hun werkzaamheden te maken hebben met peuters. Iedereen heeft meegedacht over hoe ze meer beweegmogelijkheden kunnen creëren voor de peuters in de gemeente. Er zijn al een aantal acties georganiseerd:

  • De kinderfysiotherapeut start deze week met een screening van de motoriek voor alle peuters uit de gemeente Zwartewaterland. Allereerst komen de kinderen in Genemuiden aan bod, na de zomervakantie volgen Hasselt en Zwartsluis.
  • Voor alle peuters is er de mogelijkheid wekelijks deel te nemen aan de beweeggroepen van Peuterfit.  (knip onderstaande tegoedbon uit voor een gratis proefles)
  • Alle pedagogische medewerkers van SKZ krijgen een training van sportservice Overijssel over ‘bewegen met peuters’.       tips over bewegen en gezonde voeding. Kortom een mooi initiatief voor alle peuters in Zwartewaterland!
  •  Er worden een aantal avondworkshops georganiseerd voor ouders van peuters met o.a.

Voor meer informatie over het project gaat u naar www.bewegeninzwartewaterland.nl. Op de website kunt u ook zien wat er op het gebied van sport en bewegen al wordt georganiseerd voor o.a. de peuters.  Ook de beweeggroepen van peuterfit staan erbij. U kunt klikken op de link van SKZ voor meer praktische informatie over de lessen.

 

GRATIS PROEFLES

PEUTERFIT SKZ

Hasselt – dinsdag van  9.30-10.30 uur – de Streukeler Veste

Zwartsluis – donderdag van 8.30-9.30,  van 9.30-10.30 en van 10.30 tot 11.30 uur – Hummeltjeshonk aan de Purperreigerlaan

Genemuiden –  maandag van 10.00 – 11.00 –  d’Overtoom

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500