Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruim 400 kinderen maken protestduik

Geplaatst op: 22 april 2015

Foto's: Erik Eenkhoorn. Tekst: Enrico Kolk

Het zwembadpersoneel staat er zelf een beetje van te kijken. Meer dan 400 kinderen kwamen naar het zwembad om een protestduik te maken. “Het is enorm”, zegt badmeester Dennis.

Het badpersoneel hoopt hiermee een signaal af te geven richting de gemeente, die 200.000 euro wil bezuinigen op de Stichting Zwembaden Zwartewaterland. Die kan dat niet behappen, en zal, bij het doorgaan van de bezuinigingen, zwembad Bestevaer ‘teruggeven’ aan de gemeente. In feite betekent dat maar één ding: sluiting.

De voorzitter van de stichting, Roel Huls, denkt echter niet dat het zover gaat komen. “Rob Spijkerman en Jelle Dijkstra (de gemeentesecretaris, EK) zitten om tafel om te controleren wat er precies in de overeenkomst van 2008 (tussen de gemeente en de stichting) staat. Wat is daarin afgesproken, en wat hebben de zwembaden precies gedaan? Ik heb het idee dat het wel goedkomt.”

Toch blijft de kans bestaan dat zwembad Bestevaer teruggaat naar de gemeente. “We hebben voor dit zwembad de meeste kosten.” Dat Bestevaer van alledrie ook de hoogste bezoekerscijfers heeft, doet er daarbij niet toe. “Als je het zakelijk bekijkt gaat het om de kosten.”

En wat als het dus toch gebeurt? “Dat moet de gemeente maar zien op te lossen”, aldus Huls.

Ook in Hasselt en Zwartsluis werden protestduiken gehouden. In totaal namen zo’n 1000 kinderen een duik.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500