Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Generale voor Mattenschippersrace

Geplaatst op: 23 april 2015

De bemanning van de Vijf Gebroeders oefende gisteravond voor de Mattenschippersrace. Jagen en bomen is daarbij cruciaal. Tijdens de race mag de motor namelijk niet worden gebruikt. Dat betekent dat op stukken waar het zeilschip geen profijt heeft van de wind, eeuwenoude technieken van pas komen.

Jagen is het voorttrekken van een schip aan een touw, bomen is voortduwen door stokken. De Mattenschippsrace vertrekt zaterdag in alle vroegte vanuit Blokzijl. Afhankelijk van de wind gaat de wedstrijd tussen klassieke schepen via Vollenhove of via Jonen/Blauwe Hand. Hoe laat de Vijf Gebroeders langs Genemuiden komt, is daarom op dit moment nog lastig te zeggen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500