Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inschrijving Brommernacht in Keet de Kolk

Geplaatst op: 23 april 2015

De inschrijving voor deelname aan de Brommernacht is niet langer in de kantine van Sportclub Genemuiden. Keet de Kolk fungeert dit jaar als startpunt. Deelnemers kunnen zich daar tussen 3:00 en 4:00 uur inschrijven.

Joop Bakker, die als co√∂rdinator optreedt: “We vinden dat dit een traditie is die bij de jongeren hoort. Niet dat er bij de voetbalclub geen jongeren zijn, maar we vinden deze locatie meer geschikt. Waarschijnlijk gaan meerdere dingen daarnaartoe, zoals bijvoorbeeld de Brommersprint.”

Door de verandering blijft alles hetzelfde, grapt Bakker. “Alleen de aanrijroute verandert. Die was van de voetbalclub naar de Jan van Arkelstraat, en dat wordt nu van Keet de Kolk naar de Simondsstraat. De route verandert niet. “Alleen bij calamiteiten bij de Meente wordt de route omgelegd door de Schoolstraat.”

Wat wel jaarlijks verandert, is het aantal deelnemers. Dat loopt terug. De jongerenwerker denkt dat dat ook dit jaar het geval zal zijn. “Je kunt je nu bij Keet de Kolk en Altena opgeven. Dat hebben tot nu toe nog maar vier of vijf mensen gedaan. Maar de meeste inschrijvingen komen toch pas in de nacht zelf.”

Dat de Brommernacht ook weleens wordt omschreven als Brommerrace, klopt volgens Bakker niet. “De rijders moeten zich gewoon gedragen als verkeersdeelnemers. Het enige wat anders is, is dat de geluidsdemping eraf mag.” Wel vindt hij de nieuwe naam, bedacht door wethouder Knol, leuk: ‘Brommer-reveille’

Gepubliceerd door Enrico Kolk

3 thoughts on “Inschrijving Brommernacht in Keet de Kolk

 1. Sportclupper schreef:

  Zeker jammer dat de start nu bij Sc verdwijnt, ging normaal gesproken even kijken! Maar ik vertik het om naar keet de kolk te gaan. Wat is de reden hiervan?

 2. Enrico Kolk schreef:

  Correctie: de gemeente organiseert dit niet. Sterker nog: er is geeneens sprake van organisatie.

 3. s-side schreef:

  Erg jammer ooit begonnen bij onze mooie club.
  Vrijwilligers alles was goed.
  Keuken, bar en start plaats.
  En uitijdelijk een extra inkomsten voor onze club.
  Helaas steunt nu de gemeente weer een verkeerder instantie!!!
  Waar gaat het heen net de gemeente Zwartewaterland.
  Ze zijn toppers; in verkeerde beslissingen nemen!!!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500