Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden smakelijke kokosmat rijker

Geplaatst op: 24 april 2015

Een kokosmat en een kokosrolletje. Dat zijn de nieuwe smakelijke aanwinsten voor Genemuiden die zijn weg vinden naar de winkels en horeca. Morgen zijn de lekkernijen van Bakker Groot Koerkamp bijvoorbeeld te proeven en te koop bij DA Feenstra tijdens Superzaterdag.

Burgemeester Bilder mocht vrijdagmiddag in ’t Olde Staduus de eerste hap nemen van een Kokosmat. Die viel in de smaak. “Maar ik ben een kokosliefhebber”, zei Bilder voor zijn hap al. Ook de andere genodigden lieten zich de lekkernij smaken.

Het initiatief van de kokosmat ligt bij de Stichting Promotie Genemuiden. Die opperde het idee tijdens een overleg met onder meer IJsseldelta, plaatselijke ondernemers en veel andere organisaties. Andre Feenstra van de MVG ging vervolgens in conclaaf met Antoon Groot Koerkamp. Die werkte maandenlang aan het juiste recept. De kokoskoek bevat onder meer Belgische chocolade.

Volgens Feenstra richtten de smulpapen zich eerst op biezen. “Maar dat smaakte voor geen meter, toen zijn we wat minder ver teruggegaan in de geschiedenis met kokos.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500