Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mauritsstraat gaat zelf perkjes onderhouden

Geplaatst op: 24 april 2015

Wethouder Dick Visserman hielp vrijdagmiddag de bewoners van de Mauritsstraat met het groenonderhoud, maar vanaf nu doen de bewoners het vijf jaar zelf. Burgerparticipatie heet dat met een duur woord. “We vonden de perkjes niet mooi en we hadden last van de prikkels. Uit de auto stappen was lastig”, zegt bewoonster Linda Pol over de reden waarom ze zelf de gemeenteperkjes wel willen bijhouden.

Hypericum Hidcot vervangt de oude prikkelstruiken die jarenlang voor kleine pijntjes bij het uitstappen zorgen. “Je stond meteen in het groen. Daarom hebben we nu ook een extra rij tegels gevraagd. Vooral voor de ouderen is dat prettig. En vanaf gaan we een vrijdagochtend in de maand het onderhoud doen. Zo zie je elkaar ook nog wat vaker”, lacht Pol.

Met de buurt kreeg ze via Samen Actief van de gemeente vijfhonderd euro. “Daarmee hebben we het groen gekocht en vanaf nu zijn wij vijf jaar verantwoordelijk voor het onderhoud. De tegelrij hebben de mannen geplaatst, zelf plaatsen we het groen. De gemeente heeft de oude beplanting verwijderd, nieuwe grond aangeleverd en tegels bezorgd”, legt Pol uit.

Het is de tweede straat in Genemuiden die op deze manier gaat werken. Het Jaagpad doet het al wat langer op deze manier, en binnenkort volgt Karwei/Pastinaak. De werkwijze slaat twee vliegen in één klap: de gemeente is minder geld kwijt aan onderhoud en bewoners krijgen het groen dat ze zelf willen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500