Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stevige Genemuider tint aan renovatie Kurhaus

Geplaatst op: 24 april 2015

Palet haalt de Telegraaf met project in Kurhaus.

Pleijsier Bouw en Onderhoud en Palet Schilderwerken hebben de afgelopen maanden veel werk verzet in het beroemde Kurhaus-hotel in Scheveningen. “Een project om trots te zijn. Uniek dat we dit mogen doen”, zegt directeur Jan Pleijsier van Palet. Ook andere Genemuider bedrijven zijn bij het project betrokken. Voormalig minister Gerrit Zalm opent zondag het nieuwe restaurant in het Kurhaus. Kunstenares Gerti Bierenbroodspot zorgde voor het bijzondere ontwerp en werkte daarbij nauw samen met Palet.

Wie aan het Kurhaus denkt, ziet het legendarische concert van de Rolling Stones voor zich en het wat deftige hotel van de laatste decennia. Dat ging echter failliet en de Amrath Groep nam het over. “En dat is een opdrachtgever van ons. Wij onderhouden zestien hotels van deze groep. Het Kurhaus is wat dat betreft wel uniek. Eerst moesten we het achterstallige onderhoud wegwerken, omdat er de laatste jaren weinig meer was gebeurd”, aldus Pleijsier.

En daarna pakten de Genemuider bedrijven het volledig nieuwe restaurant Waves aan. Ook het terras aan de zeezijde, de gevels en alle hekken aan de kant van de Noordzee namen de bedrijven uit Genemuiden onder handen. “En momenteel zijn we bezig met de renovatie van zestig hotelkamers. Wij verzorgen dan eigenlijk alles op de meubels na. Die werkwijze is een belangrijke kracht van ons. Als we hiermee klaar zijn, gaan we nog een nieuwe wellness voorziening in het Kurhaus realiseren.”

Het bedrijf heeft doorgaans tien medewerkers in Scheveningen aan het werk. Die gaan op maandag heen en komen donderdag terug naar Genemuiden. Ab Bellinga haalde vandaag zelfs De Telegraaf. Samen met Bierenbroodspot is hij aan het werk aan het bijzondere plafond van Waves. “Wij hebben een zeer nauw contact met Gertie gehad, maar het resultaat mag er wezen. Ik denk dat de opening van zondag behoorlijk wat media-aandacht gaat krijgen. Dit is natuurlijk een project waar wij zeer trots op zijn.”

Volgens Pleijsier is het Kurhaus overigens nu veel meer gericht op het grote publiek. Leuk om kortom eens binnen te stappen!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500