Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vijf Gebroeders komt met eigen bier

Geplaatst op: 24 april 2015

De Vijf Gebroeders presenteerde vrijdagavond een ‘eigen bier’. Het gaat om het zogenoemde Nagelbier dat uit een brouwerij in de Noordoostpolder komt. Het verhaal gaat dat ooit een vat bier overboord van de Vijf Gebroeders is geslagen dat tijdens de inpoldering van de Noordoostpolder werd teruggevonden. Vandaar de link met het Genemuider turfschip. Bedoeling is om het speciale bier te verkopen aan gasten ter herinnering aan een vaartocht met de Vijf Gebroeders.

Genemuiden Actueel bezocht vrijdag het schip dat in Blokzijl ligt. Daar is morgen de start en finish van de Mattenschippersrace. Vrijwilliger Jan Mateboer vertelt in deze reportage van Pieter Polman het verhaal achter het bier.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500