Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Heren DEK degraderen

Geplaatst op: 25 april 2015

Afgelopen zaterdagmiddag werden er in zwembad Bestevaer de laatste competitie waterpolowedstrijden van DEK in dit seizoen speelden. De heren moesten winnen om in de 3de klasse te blijven en dat mislukt, de dames bleven 3de in hun klasse.

De heren (spelend met witte caps) speelden hun laatste wedstrijd tegen de IJssel uit Deventer. DEK begon gelijk sterk te spelen want alleen winst telde. De wedstrijd ging over en weer maar het was de uitspelende ploeg die als eerste een doelpunt scoorde, maar DEK reageerde er gelijk op door een doelpunt van Dinand van Dijk die daarna ook gelijk de 2-1 maakte. Maar de tegenstander maakte daarna de gelijkmaker. Het 2de partje ging gelijk op, kansen waren er over en weer maar doelpunten werden er niet gescoord. Het 3de partje was het Ruben Beens die het derde doelpunt scoorde voor DEK, maar daar liep de tegenstander uit met 2 doelpunten. Kansen had DEK wel, maar het afmaken werd steeds moeilijker. Het 4de partje moest het gebeuren voor DEK kansen waren er weer, alleen Ruben Beens wist nog de gelijkmaker te scoren de 5-5 maar daarna was het de ijsel die vlak voor tijd de winnende treffer wist te maken. Waardoor de degradatie voor DEK een feit was.

Eindstand: DEK H1 – de IJsel  5-6 (2-2,0-0,2-3,1-1)

Daarna mochten de dames (speldend met de gekleurde caps)  tegen de kampioen ( klasse Oost Dames 3A ) Hatto-Heim uit Hattem.

Er was voor de dames niks te verliezen want de 3de plek was veilig. Dus kon er vrijuit gespeeld worden. Terwijl de vorige wedstrijd nog nipt werd verloren van Hatto-Heim, ging deze wedstrijd vrij makkelijk het leek wel of de tegenstander er geen zin in had. Er was nauwelijks tegenstand. De dames van DEK konden lekker vrijuit spelen. De dames wonden ook deze wedstrijd van de kampioen met 9-1 de meeste doelpunt kwamen op naam van Amanda Kolk met 4 doelpunten.

Eindstand : DEK D1 – Hatto-Heim 9-1 (3-1,2-0,2-0,2-0)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500