Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bevrijdingsconcert in Hasselt

Geplaatst op: 27 april 2015

‘70 jaar Bevrijding’  is het thema van het feestelijke concert dat het Hasselt’s Mannenkoor op zaterdag 9 mei geeft. Dit bevrijdingsconcert vindt plaats in de Ichtuskerk aan de Kastanjelaan 1 in Hasselt en begint om 16.00 uur. De toegang is gratis.

De leden van het koor willen er onder leiding van hun enthousiaste dirigent Svetla Kleijn-Anastasova een concert van maken, waaraan ook de bezoekers een bijdrage kunnen leveren. Het gekozen repertoire biedt daar  alle aanleiding toe, want bekende liederen als Happy days are here again, From the time you say goodby, We’ll meet again en Waltzing Mathilda passeren de revue en nodigen uit tot meezingen.

Om het concert tot een extra kleurrijk en feestelijk gebeuren te maken heeft het Hasselt’s Mannenkoor de medewerking gevraagd van de (internationaal) bekende sopraan Clara de Vries uit Zwolle, organist Gerwin van der Plaats en het Ensemble Hasselts Fanfare. Onder leiding van Joop Schuuring brengt dit 13 leden tellende ensemble op geheel eigen wijze een aantal bevrijdingsliederen ten gehore. American Patrol, Nightfall in Camp, Final Celebration en Tipperary zijn enkele voorbeelden uit het programma.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500