Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een stralende Koningsdag in Genemuiden (video)

Geplaatst op: 27 april 2015

Foto's Erik Eenkhoorn, video Henrico Bakker

Voorzitter Henry van Dalfsen deed vanochtend enigszins bevreesd de gordijnen open. Hij kende de weersvoorspellingen van de afgelopen week natuurlijk ook. “Maandag zou het heel slecht zijn. Dan word je heel vrolijk als je ’s ochtends die blauwe lucht ziet…”, lacht Van Dalfsen op het drukke Havenplein op maandagmiddag.

Kinderen genieten daar van de spelletjes, ouders drinken wat of kletsen met bekenden. En binnen in de tent is er circus. Van het betere soort ook nog. Het beeld van op het zonovergoten Havenplein past bij het beeld van deze Koningsdag en de dagen daaraan voorafgaand. “Ja, het is een geslaagd feest. Vrijdagavond viel de opkomst in de tent tegen, maar dat werd goed gemaakt door de enorme opkomst op zaterdag. Toen waren er achthonderd mensen. Perfect”, aldus Van Dalfsen.

Ook de aubade op maandag was druk bezocht, net zoals de eerste rondgang van de optocht. “We hadden alleen wat oponthoud omdat iemand van het muziekkorps uit Vollenhove flauw viel. Die had haar voet verwond en viel blijkbaar flauw van de pijn. Verder ging de rondgang uitstekend. En nu op het Havenplein is het hartstikke gezellig”, aldus Van Dalfsen, die zich even verontschuldigd. Hij kruipt kort in de vaderrol. Zijn zoontje is bezig op een attractie. “Dat gaat ook gewoon door he…”

En dat zal volgend jaar ook het geval zijn. Van Dalfsen gaat toch nog een jaar door bij de Oranjevereniging. Op noodkreten in de media kwamen twee nieuwe bestuursleden af. Daardoor heeft Van Dalfsen weer de motivatie voor nog een jaar Oranjevereniging. En daar mag Genemuiden blij mee zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500