Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Luiemotte komt er aan

Geplaatst op: 27 april 2015

Over enkele dagen is het weer 1 mei en organiseert de St. vrienden van Oud Genemuiden weer de traditionele Luiemotte.

Onlangs is er in de lokale pers uitgebreid beschreven hoe een echte luiemotte eruit moet zien: een ladder, afgedekt met een laken en feestelijk versierd met de veldbloemen die de natuur op dat moment biedt. Evt. kan een pop of klein kind op de luiemotte worden meegedragen. Per luiemotte mogen er maximaal acht deelnemers zijn.

Op de ochtend van 1 mei mogen de luiemottes vanaf 7 uur vrij door Genemuiden trekken. Ze moeten zich echter om half 8 melden bij de controlepost die op het pleintje aan de Pr. Irenestraat staat, voor tandartspraktijk Rooker. Om kwart voor 8 uur verzamelen de luiemottes zich op de Kaai, voor het gemeentehuis. Daar zal dan de beoord­eling door de jury plaatsvinden, terwijl de deelnemers tevens een versnape­ring wordt aangeboden.

’s Avonds om zeven uur worden de luiemottes weer bij de Oudheidskamer verwacht voor de prijsuitreiking en een gezamenlijk rondje door de Meente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500