Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tuk-Inn heropent mét nieuwe textielafdeling

Geplaatst op: 27 april 2015

Bij Tuk-Inn in Hasselt zijn ze de afgelopen maanden druk aan het verbouwen geweest. Het resultaat is vanaf deze week te zien in de winkel aan de Handelsweg. Dankzij een groter magazijn is het mogelijk om nog scherpere prijzen aan te bieden. “En belangrijk is dat wij nu een uitgebreide textielafdeling hebben”, vertellen Teun en Herman Jansen.

Zij behoren tot de zoveelste generatie ‘Tuk’ die in het vak terecht zijn gekomen. Opa Jansen startte het bedrijf ondertussen al meer dan vijftig jaar geleden. Herinneringen aan die tijd sieren een grote muur van de winkel in Hasselt. Daar kwam Tuk-Inn anderhalf jaar geleden terecht. “Dit is een prachtige zichtlocatie, al moeten we toch vaak even uitleggen hoe mensen vervolgens ook echt in de winkel kunnen komen. Maar mensen uit een brede regio komen hier voor hun slaapwensen”, vertelt Herman Jansen.

En de afgelopen periode is de zaak in oppervlakte verdubbeld. “Al komt een groot deel daarvan voor rekening van het magazijn. Wij opereren veel als groothandel voor winkels en projecten. Bovendien bevoorraden we vanuit Hasselt een nieuwe vestiging van Tuk-Inn in Nijkerk. Wij kopen groot in en hebben daardoor de mogelijkheid om de scherpst mogelijke prijzen te bieden.”

En dat terwijl Tuk-Inn de bekende topmerken verkoopt. Op de textielafdeling zijn dat bijvoorbeeld Essenza, Beddinghouse, PIP, Riviera Maison en Covers & Co. Waarop deze week nog eens extra 10% korting wordt gegeven. “Vroeger hadden wij natuurlijk V-Mus aan de Kaai in Genemuiden. Sindsdien blijven we vraag houden naar textiel. Vandaar ook dat wij nu een nieuwe textielafdeling openen, die wordt gerund door mijn zus en schoonzus”, aldus Teun Jansen.

Verder blijft Tuk-Inn natuurlijk het adres voor bedden in alle soorten en maten die tevens net nieuw M-line in de winkel hebben staan. Al blijft de boxspring verreweg het meest geliefd. “Klopt, voor een deel wordt dat ook een vervangingsmarkt. Steeds meer mensen vervangen het topdekmatras van de boxspring. Ook daarvoor kunnen ze natuurlijk bij ons terecht. Wij zijn de allround slaapspecialist.”

Tuk-Inn is gevestigd aan de Handelsweg 8 in Hasselt. Vanuit Genemuiden en Zwartsluis is een afslag van de grote weg op het industrieterrein van Hasselt, richting de oude Hasselterdijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500