Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe voetgangersbrug bij gemalen Kamperzeedijk

Geplaatst op: 30 april 2015

Burgemeester Bilder opent op zaterdag 9 mei een nieuwe voetgangersbrug aan de Kamperzeedijk. Die verbindt het oude stoomgemaal met het elektrische gemaal Veneriete. Vrijwilligers bouwden de brug afgelopen winter in samenwerking met Waterschap Groot Salland. Bezoekers kunnen nu veilig tussen beide gemalen lopen.

De opening vindt plaats tijdens de Nationale Gemalen- en Molendag. Dan is  d’Olde Mesiene weer onder stoom en samen te bezichtigen met het moderne gemaal Veneriete. Dit kan tussen 11.00 en 16.00 uur. Toegang gratis.

Het bezoekerscentrum met zijn verrassende ligging en vormgeving is een rustpunt voor de bezoeker waar men in de koffiehoek onder het genot van een kop koffie, thee of frisdrank kan genieten van het unieke uitzicht over de aanliggende kolk en de polder Mastenbroek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500