Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dodenherdenking in Genemuiden

Geplaatst op: 4 mei 2015

Op maandag 4 mei worden op vier plaatsen in de gemeente Zwartewaterland de gevallen burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen en allen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De herdenkingen zijn tevens een bezinning op het heden en de toekomst van ons land en volk.

In Genemuiden begint de stille tocht op het Havenplein. Om 19.30 uur vertrekt de stoet naar het monument in het Springerpark. Na afloop is er gelegenheid on een kop koffie te drinken in ’t Olde Staduus. Namens de gemeente Zwartewaterland is wethouder D. Visserman bij de plechtigheid aanwezig.

Aan de Kamperzeedijk vertrekt de stoet om 19.45 uur vanaf de Driester naar het oorlogsmonument. Na de plechtigheid is er gelegenheid om koffie te drinken in De Driester. Burgemeester E.J. Bilder vertegenwoordigd de gemeente Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500