Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Filmavond over Mattenschippersrace

Geplaatst op: 4 mei 2015

De Stichting Promotie Genemuiden houdt komende woensdag een filmavond in het Tapijtmuseum. Daar wordt de film van Hans Klomp over de Mattenschippersrace vertoond. Die zit vol met spectaculaire beelden van deze afmattende wedstrijd waaraan de Vijf Gebroeders deelnam.

Een bizarre tocht met oude schuiten, die zonder voortstuwing van motoren van Blokzijl, via Vollenhove en Genemuiden naar Zwartsluis moesten worden gevaren. In Zwartsluis werd dan een Sluziger Matte van de wal gepakt om vervolgens via Beukers, Blauwe Hand en Jonen weer terug te keren naar Blokzijl. Stoere waterbonken jaagden, boomden en zeilden hun schip zo snel mogelijk om als eerste de haven van Blokzijl weer te bereiken.

Woensdag is ook bakker Groot Koerkamp aanwezig om zijn kokosmat en kokosrol te promoten. Voor de fijnproevers is er het speciale VG-biertje, dit wordt geserveerd onder de naam: Nagelbier.

De toegang is woensdag gratis. Vol is vol. Aanvang 20.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500