Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Hebben mensen geleerd? Nee, nee, nee’ (Uitzending CBO)

Geplaatst op: 4 mei 2015

Foto's John Poot

“Hebben mensen geleerd van de Tweede Wereldoorlog? Nee! Nee! Nee!”, zei wethouder Dick Visserman maandagavond tijdens zijn toespraak bij de Dodenherdenking in het Springerpark. Hij wees op de verrichtingen van bewegingen als IS en Boko Haram en op de verschrikkingen die bootvluchtelingen op zee momenteel meemaken.

Visserman sprak voor veel aanwezigen. Weer meer dan vorig jaar zo leek het. De plechtigheid begon met onder meer fragmenten uit het dagboek van Anne Frank, die leerlingen van de Johannes Calvijnschool voorlazen. Na de woorden van Visserman werd The Last Post gespeeld en na de indrukwekkende twee minuten stilte het Wilhelmus. Na de kransleggingen klonk ‘Blijf bij mij Heer’.

Voor de plechtigheid trok een stille stoet vanaf het Havenplein naar het oorlogsmonument. Dan blijkt dat stilte meer kan zeggen dan duizend woorden. Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam.

Luister hieronder naar de uitzending van de CBO, die ze voor Genemuidenactueel beschikbaar hebben gesteld.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500