Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies richten zich op nacompetitie

Geplaatst op: 6 mei 2015

Daar waar het in Gællemuun afgelopen zaterdag “super Saturday” was, was hier absoluut geen sprake van in Plopsaland. De Chouffies kregen het niet voor elkaar om te winnen van het inmiddels al veilig gespeelde DZOH in de “La Chouffe Topklasse”. Dit betekend dus dat de koffertjes weer door kaboutertje Kwebbel kunnen worden uitgepakt en er een maandje langer kan worden vertoeft in het paddestoelletje.
Op zich, tot kwart voor 2 was er nog weinig aan de knikker, de Chouffies stonden met 1-0 voor door een verzilverde strafschop van Tomassie, en ondanks dat de ploeg onder grote druk stond bleef men overeind. Echter tot kwart voor 2. In het half uur wat toen volgde werd alle hoop welke menig kabouter nog had de grond in geboord. Er stond dan ook een 1-3 eindstand op het scorebord, wat inhoud dat de Chouffies de nacompetitie in gaan. Nacompetitie, morrende koppies in plopsaland, want hier had men geen rekening mee gehouden. Nacompetitie houd in dat je in een dubbele ontmoeting tegen één van de 2periode winnaars uit 2e klasse moet plaatsen voor een finale welke recht geeft op een plek in de “La Chouffe Topklasse”. Na een lang en zwaar seizoen hebben nog weinig Chouffies plezier in een nog langer seizoen. Echter het hoort er bij.
In de halve finale, welke dus over een thuis en een uitwedstrijd gaat spelen de Chouffies op dinsdagavond 26 mei thuis tegen de winnaar van SC Rouveen 2 – Zeerobben 2 (Harlingen). Op zaterdag 30 mei volgt er de return uit. Mochten de Chouffies deze dubbelslag doorkomen wacht op neutraal terrein de finale, momenteel is nog niet te zeggen wie dan de tegenstander word.
Toch nog iets wat wel het vermelden waard is, er werd afgelopen zaterdag ook nog eens afscheid genomen van een 4-tal kabouters, te weten: Lompinho (gaat het rustiger aan doen), Lowijs (stopt met voetballen), de Heut (geen verlplichtingen meer willen, maar zal er volgend seizoen van de 22 wel 20 x zijn) en Krent (een slepende knie blessure maakt een eind aan zijn carrière). Vier vacante posities dus bij de kabouters, dus de TC kan volle bak los op de transfermarkt.
Een dag later kwam er al witte rook uit het kamp van de TC, de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen is namelijk een feit: Herman van P10 trekt volgend seizoen het kaboutertenue aan. De TC lijkt wakker, en het is zaak om nu het kan spelers te halen. Inmiddels lopen er diverse gespreken en lijkt het niet lang te duren voor ook de volgende namen bekend zullen worden gemaakt.
Maar eerst tijd om de tegenslag van zaterdag te laten bezinken, en duimen met alle kabouterduimpjes die er zijn dat Rouveen 2 de tegenstander maar mag worden in de halve finale van de nacompetitie. Harlingen staat namelijk niet op de kabouternavigatie, laat het daar dan ook alsjeblieft niet opkomen.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500