Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Albert ambassadeur van de kokosmat

Geplaatst op: 6 mei 2015

Foto's Pieter Polman

Jan Albert de Jonge is gebombardeerd tot internationaal ambassadeur van de Genemuider kokosmat. Die eretitel kreeg hij woensdag tijdens de filmavond over de Mattenschippersrace van Andre Feenstra. “Nationaal is burgemeester Bilder ambassadeur van deze lokale lekkernij, we zochten nog een internationale ambassadeur”, aldus Feenstra over de ‘benoeming’ van De Jonge. Die keerde onlangs terug van een lange reis over de wereldwateren.

De Stichting Promotie Genemuiden organiseerde woensdag de filmavond in het Tapijtmuseum. Dat leverde een aardig volle zaal op. De aanwezigen konden kijken naar het filmverslag van Hans Klomp en Pieter Polman over de loodzware nautische reis van Blokzijl naar Blokzijl. Verder vertelde Geke Mateboer het achterliggende verhaal achter het nieuwe Nagelbier dat sinds kort op de Vijf Gebroeders te koop is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500