Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kritische optocht-jury krijgt zelf kritiek

Geplaatst op: 6 mei 2015

De Johannes Calvijnschool ging er vandoor met de eerste prijs voor 'China-town'. Tekst en foto: Enrico Kolk

Een kritische jury (van het Bloemencorso Sint-Jansklooster) beoordeelde dit jaar de optochtwagens op Koningsdag. Niet iedereen was daar blij mee, zo bleek bij de prijsuitreiking in d’ Overtoom. Sommige aanwezigen vonden de jury te kritisch.

“Zij zijn van het corso, dit is toch wel wat anders”, riep iemand door de zaal. Dat de jury ook naar de trekkers keek, leverde geen punten op: “We zijn al blij als we iemand kunnen vinden die wil rijden. Dat de jury dan gaat zitten vertellen dat de trekker ‘het zicht ontnam’. vind ik niet erg eerlijk”, vertelt een ander. Van Dalfsen besloot zijn bijdrage echter met het feit dat zij volgend jaar dezelfde jury weer zouden hebben.

Meer dan de helft van de wagens kreeg minder dan zestig punten. Morrend uitten de deelnemers hier hun ongenoegen over. Laagste werd ‘Happy feet’ van de Ichthusschool met 21 punten. “Te simpel, jammer van de hoge wanden”, aldus de jury.  De publieksprijswinnaar, ‘Fien en Teun’,  tweede in de beoordeling van de jury, eindigde op 72 punten. Volgens de jury was de beweging een ‘leuk detail’.

De favoriet van de Genemuiden Actueel-lezers, de Vijf Gebroeders, eindigde als vijfde met zestig punten. “Er had meer in het onderwerp gezeten”, aldus de jury. “Het leende zich wel goed voor de optocht.”

Ondanks de lage beoordelingen sprak Henry van Dalfsen van ‘elf prachtwagens’. Om veiligheidsreden worden de onderstellen van de wagens volgend jaar ook gecontroleerd, vertelde de voorzitter, die refereerde aan het ongeval met een hoogwerker in Oosterwolde, afgelopen zaterdag. Hij meldde verder blij te zijn dat alles goed verlopen was. “Er was wel één ongelukje, een lid van de Vollenhoofsche Fanfare stapte in een gat. Zij kan nu totaal niks en heeft zelfs een geplande vakantie moeten annuleren. Maar daar kunnen wij niks aan doen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

3 thoughts on “Kritische optocht-jury krijgt zelf kritiek

 1. Sylvia schreef:

  Krietiek op de jury is er elk jaar wel.ik zou niet graag jury wezen .
  maar dat er eens meer controle komt bij de wagens is super,
  want wachten op het eerste ongeluk dat er eens een fietsend kind ,
  onder een wagen komt kun je op wachten,en dan heb je de pijpeN aan het dansen,
  Als de ouders hier eens meer op letten , dat de jeugd mee fiets naast de wagens, mensen dit is toch zo gevaarlijk.

 2. henry lindeboom schreef:

  Ach mensen het gaat er niet om wie eerste of laatste word. Als de kinderen maar plezier hebben.

 3. B Blok schreef:

  een boeketje bloemen is wel gepast denk ik

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500