Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Sluiting zwembaden zoveel mogelijk voorkomen’

Geplaatst op: 7 mei 2015

De gemeente Zwartewaterland wil ‘sluiting van zwembaden zoveel mogelijk voorkomen’. Dat schrijft de gemeente in een brief aan verschillende bewoners en organisaties van Zwartewaterland, die onlangs in een brief hun zorgen uitspraken over de bezuinigingen. Zwartewaterland meldde vorig jaar dat de Stichting Zwembaden Zwartewaterland vanaf 2016 200.000 euro minder subsidie krijgt. Dat zou volgens de stichting neerkomen op sluiting van een zwembad. De afgelopen maanden kwam daar veel protest tegen. Volgens de gemeente is er momenteel regelmatig overleg met de stichting om alle mogelijkheden te onderzoeken.

Gepubliceerd door Erik Driessen

5 thoughts on “‘Sluiting zwembaden zoveel mogelijk voorkomen’

 1. Do schreef:

  Inderdaad 1 zwembad voor zwartewaterland moet voldoende zijn, tenzij men niet een ieder in belachelijk hoge onkosten wil storten. Er zijn tenslotte mensen die niet van zwemmen houden maar ook inwoners die bewust buiten zwartewaterland gaan zwemmen. Er wordt bovendien net gedaan alsof een zwembad in je woonplaats van levensbelang is. Vraag een andere sportman in Genemuiden wat hij belangrijk vindt en je zult een heel ander antwoord krijgen.
  Wat betreft de wegen op het industrieterrein…..inderdaad gelukkig zijn
  ze zijn belangrijker dan EEN faciliteit voor de burger!
  Gelukkig kan de gemeente dit wel zakelijk bekijken.

 2. Jacques M schreef:

  Met 3 zwembaden in een kleine gemeente als Zwartewaterland zijn we (te) rijk bedeeld. De gemeente zal de tering naar de nering moeten zetten, tenzij er een brede bereidheid is dat de OZB verder omhoog gaat.
  Bovendien is zwemmen niet een verantwoordelijkheid van de de liefhebbers zelf? Een gemeentelijke taak en verantwoordelijkheid is er niet.
  En tenslotte: ook nu al gaan veel zwemmers naar zwembaden in omliggende gemeenten.

 3. B. schreef:

  De beste oplossing is om alle zwembaden te sluiten en 1 groot nieuw zwembad te bouwen voorzien van alle moderne faciliteiten. Goedkoper, beter voor het verenigingsleven, meer mogelijkheden in een groter zwembad en een goede samenwerking tussen de Zwartewatersteden.

 4. jan kolk schreef:

  In nov 2014 neem de raad het besluit om 4,5 miljoen in een industrieterrein te steken.
  De helft is subsidie zegt men.
  Van de rest kunnen we 11 jaar de zwembaden open houden.
  Blijkbaar is een weg op een industrieterrein belangrijker dan een faciliteit voor de burgers.

 5. Karel schreef:

  Begrijpelijk dat niemand een besluit tot sluiting toejuicht. Maar zijn er andere opties om het hoofd financieel boven water te houden?

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500